Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Fransa’daki Notre Dame Katedrali Restorasyonu Hakkında Güncel Bilgiler

Fransa’daki Notre Dame Katedrali Restorasyonu Hakkında Güncel Bilgiler

haber haber -
26 0

Restorasyon Çalışmaları 5 Yıldır Devam Ediyor

2019’da çıkan yangın sonrasında restorasyon çalışmalarına başlanan Notre Dame Katedrali ‘nin tamamlanması planlanıyor. Katedralin inşaatına 1163 yılında başlanmış ve tamamlanması 3 asır sürmüştü. 5 yıldır devam eden restorasyonunun bu yılın sonunda bitirilmesi hedefleniyor.

Kule ve Org Restorasyon Çalışmaları

Katedralin gözdesi olan 96 metrelik kule için yaklaşık 1000 parça ahşap Lorraine vilayetindeki atölyelerde yapıldı. Kuleden sonra orgun 8 bin borusunun temizliği yapılmakta. Ülkedeki en büyük iki orgdan birine sahip olan katedraldeki yangın sonrası hasar gören orgun restorasyonu devam ediyor.

Diğer Restorasyon Çalışmaları

Restorasyon sürecinde katedralin nefi ve korosu için ahşap iskeletler tamamlandı ve iç temizlik çalışmaları yapıldı. Ayrıca tonoz ve duvar restorasyonları da son aşamaya geldi. Gotik 1xbet güncel giriş tarzının önemli unsurlarından olan vitray pencereler temizlendi ve yapıya eski statüler konuşlandırıldı.

Toplanan Bağış ve Restorasyon Süreci

Restorasyon sürecinde toplam 340 bin bağışçıdan 846 milyon euro gibi rekor bir miktar toplandı. Ülkenin en zengin ailelerinden Arnault, Bettencourt ve Pinault aileleri de bağış yapanlar arasında yer aldı. Katedralin restorasyonunda 100’den fazla şirket ve birçok zanaatkarın katkısı bulunuyor.

Yansımaları Beyaz Perdeye Taşındı

Fransız yönetmen Jean-Jacques Annaud’un “Notre Dame Yanıyor” adlı filmi 16 Mart 2022 ‘de vizyona girdi. Katolikler için büyük önem taşıyan yangın, mimari açıdan korunarak restorasyon sürecine alındı.

İlgili Yazılar