Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. İran’ın İsrail’e Gerçekleştirdiği Saldırı Havacılık Sektöründe Kaosa Yol Açtı

İran’ın İsrail’e Gerçekleştirdiği Saldırı Havacılık Sektöründe Kaosa Yol Açtı

haber haber -
11 0

İran’ın Füze ve İHA Saldırısı Uçuşlarda Aksamalara Neden Oldu

İran’ın İsrail’e gerçekleştirdiği füze ve insansız hava aracı (İHA) saldırısının ardından, havayolu şirketlerinin Avrupa ile Asya arasındaki ulaşım koridorlarında azalma yaşandı ve uçuşlarda aksamalar meydana geldi.

Havacılık Sektöründe Kaos Oluşturan Saldırı

İran’ın İsrail’e 300’den fazla füze ve İHA ile gerçekleştirdiği saldırı, havacılık sektöründe büyük bir kaosa neden oldu. İran’dan gönderilen füzelerin çoğu, İsrail’in ABD destekli savunma sistemi tarafından başarıyla engellendi.

Havayolu Şirketleri Rotalarını Değiştirmek Zorunda Kaldı

Avustralyalı Qantas, Alman Lufthansa, ABD’li United Airlines ve Air India gibi birçok havayolu şirketi, son günlerde birçok uçuşu iptal etmek veya rotalarını değiştirmek zorunda kaldı.

Uzmanlar Endişeli

Hava sahası ve limanlar konusunda uzman araştırma kuruluşu OPSGROUP’un kurucusu Mark Zee, bu olayın 11 Eylül 2001 saldırılarından beri havacılık sektöründe yaşanan en büyük aksamaya yol açtığını belirtti. Zee, aksamaların birkaç gün daha devam edebileceğini ifade etti.

Çatışmaların Etkisi

İsrail ile Hamas ve Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmalar nedeniyle zaten kısıtlanmış olan havacılık sektörü, İran’ın saldırısının ardından ek zorluklarla karşı karşıya kalacak.

Uçuş Rotalarında Değişiklik

Avrupa ile Asya arasındaki seferler için kullanılan İran hava sahası kısmen kapatıldığı için, uçaklar artık Türkiye veya Mısır-Suudi Arabistan koridorunu kullanmak zorunda kalacak. İsrail hava sahası Cumartesi günü kapatıldı, ancak dün sabah tekrar açıldı. Irak ve Lübnan da kendi hava sahalarında uçuşlara izin verme kararı aldı.

İlgili Yazılar