Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Japonya’da Yapay Zeka ile Ayı Saldırılarına Karşı Yeni Tedbirler

Japonya’da Yapay Zeka ile Ayı Saldırılarına Karşı Yeni Tedbirler

haber haber -
19 0

Toyama Vilayeti’nde Yapılan Pilot Sistem

Japonya’nın Toyama vilayetinde hayata geçirilen bir pilot sistem, insanlara yakın alanlarda hareket halindeki ayıları tespit ederek önlem almayı hedefliyor. **Hükümet, belediye ve özel güvenlik kameralarından gelen canlı yayınları izleyecek** olan sistem, ilgili yerel yetkililere, polise ve avcılara anında uyarılar gönderecek.

Yapay Zeka ile Ayıları Takip Etme

Yapay zeka, **ayıların hareket kalıplarını izleyecek ve gelecekte nerede olabileceklerini tahmin etmeye çalışacak**. Eğer bu plan başarılı olursa, ülkenin diğer bölgelerinde de benzer uygulamalar hayata geçirilecek.

Ayı Saldırılarındaki Artış

Mart ayına kadar 19 ildeki ayı saldırılarında **200’den fazla yaralanma ve 6 ölüm** gerçekleşti. Bu, ülke genelinde kaydedilen en yüksek rakamlar arasında. Ayıların temel gıdalarının azalması ve kırsal kesimlerdeki nüfus azalışı, insanlarla ayıların karşılaşmalarını artıran faktörler arasında.

Uzmanların Görüşü

Uzmanlar, kırsal bölgelerdeki gürültülü davranışların ayıları uzak tutmada etkili olan çocuk sayısındaki düşüşün de ayı saldırılarını tetikleyen faktörlerden biri olduğunu düşünüyor. Bu yeni sistemle, bu tür saldırıların azaltılması ve insanlar ile ayılar arasındaki karşılaşmaların önceden engellenmesi hedefleniyor.

İlgili Yazılar