Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Rio Grande do Sul Eyaletindeki Seller Felaketi

Rio Grande do Sul Eyaletindeki Seller Felaketi

haber haber -
14 0

Eyalette Can ve Mal Kaybı Artıyor

Ülkenin güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde geçen haftadan beri etkili olan yağışlar sonucu oluşan sellerde, can ve mal kaybı giderek artıyor. Sivil Savunma tarafından yapılan açıklamaya göre ölenlerin sayısı 107’ye yükseldi.

Arama Kurtarma Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor

Eyalet Sivil Savunması açıklamasında, kayıpların sayısının 136’ya ulaştığı ve yaralı 374 kişinin hastanelerde tedavi altına alındığı belirtildi. Arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları devam ederken, binlerce kişiye hala elektrik ve internet hizmeti verilemediği ifade ediliyor.

Vali: “Eyalet Tarihinin En Yıkıcı Olayı”

Rio Grande do Sul Valisi Eduardo Leite, felaket durumu ilan edilen eyalette yaşananların son derece istisnai olduğunu vurgulayarak, “Bu, kritik bir olay değil eyalet tarihinin en yıkıcı olayıdır” açıklamasını yapmıştı. Vali, felaketin boyutu nedeniyle 180 günlüğüne “felaket durumu” ilan ettiklerini ve tahliye çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtmişti.

Devlet Başkanı ve İtfaiyeci Köpek Kurtaran Kahraman

Devlet Başkanı Lula da Silva, felaketin etkilediği alanları ziyaret ederek, bölgenin yeniden ayağa kaldırılacağını ifade etti. Öte yandan, bir itfaiye eri sel bölgesinde mahsur kalan çok sayıda köpeği kurtararak kahramanlaştı ve sosyal medyada büyük takdir topladı.

İlgili Yazılar