Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Haberler
  4. »
  5. TÜİK’in Açıkladığı Enflasyon Verilerine DİSK’ten Tepki

TÜİK’in Açıkladığı Enflasyon Verilerine DİSK’ten Tepki

haber haber -
16 0

DİSK, TÜİK’in Enflasyon Rakamlarına Karşı Basın Açıklaması Yaptı

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan düşük enflasyon rakamlarına tepki gösterdi. DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, TÜİK’in enflasyonu düşük belirleyerek halkın ekmeğinin küçülmesine neden olduğunu ifade etti.

DİSK, TÜİK’i Gerçekleri Açıklamaya Çağırdı

DİSK, TÜİK önünde gerçekleri açıklamaya ve halkın ekmeğiyle oynamamaya çağıran bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Başkan Arzu Çerkezoğlu ve yöneticilerin katıldığı açıklamada, enflasyonun gerçekçi rakamlarla açıklanması talep edildi.

DİSK, TÜİK’in Verilerini Eleştirdi

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, TÜİK’in enflasyon verilerini karartmakla suçladı ve enflasyonun gerçekçi boyutlarını yansıtmadığını belirtti. Çerkezoğlu, TÜİK’in verileri açıklamamak için yasalara uymadığını ifade etti.

DİSK, Halkın Ekmeğiyle Oynayanlara Karşı Mücadele Edeceğini Belirtti

DİSK, TÜİK’in enflasyon verileriyle halkın her gün daha fazla yoksullaştığını vurgulayarak, adalet ve gerçeklerin savunulması için mücadele edeceklerini bildirdi. Sendika, TÜİK’in halkın ekmeğiyle oynamasına karşı çıkarak, gerçek enflasyon rakamlarının açıklanmasını istedi.

İlgili Yazılar