Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Türkiye’nin İlk Uzay Temalı Bilim Kurgu Filmi ENOSİS’e Uluslararası Ödül

Türkiye’nin İlk Uzay Temalı Bilim Kurgu Filmi ENOSİS’e Uluslararası Ödül

admin admin -
18 0

Türkiye’nin İlk Uzay Temalı Bilim Kurgu Filmi

Türkiye’nin İlk Uzay Temalı Bilim Kurgu Filmi ENOSİS’e Uluslararası Ödül

Ödüllü sinema yönetmeni Eldar Bora’nın yönettiği Türkiye’nin ilk uzay temalı bilim kurgu filmi ENOSİS, Uluslararası İstanbul Kısa Film ve Yazarın Yolculuğu Festivali’nde En İyi Uzun Metraj Yönetmen Ödülü’nü kazanarak Türk sinemasının prestijini artırdı.

Eldar Bora, ödül konuşmasında, Türkiye’de bilim-kurgu alanında alınan ilk ödülün ENOSİS’le olmasından dolayı mutlu olduğunu ifade etti. 14 yıldır bu alanda çalıştığını ifade eden Bora, bu ödülle ENOSİS’in 150. ödülünü almış olduğunu belirtti. Türkiye adına, Atatürk’ün bize bıraktığı bu ülke ve Türk gençliği adına bu ödülü almaktan gurur duyduğunu sözlerine ekledi.

Festivalin bu yılki organizasyonunda sinema dünyasının önde gelen isimleri jüri üyeleri olarak yer aldı. Festival Direktörü Setenay Uruç, Jüri Baş Üyesi Erkan Kolçak Köstendil, Hukuk Danışmanı Mustafa Karacan, Görsel Sanatçı Yaşar Şenyüz, Jüri Üyeleri Ahmet Şişman, Şükran Tekin, Canan Mutluer, Galip Güner, Kıvanç Terzioğlu ve Görkem Kenanoğlu gibi sektörün deneyimli isimleri jüri panelinde yer aldı.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir