Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Yeni AR Teknolojisiyle Doktorlar Cildin Altını Görebilecek

Yeni AR Teknolojisiyle Doktorlar Cildin Altını Görebilecek

admin admin -
2 0

Cildinizin altına bakabilen ve doktorlara ne olduğunu söyleyebilen bir arttırılmış gerçeklik (AR) teknolojisi fikri biraz fazla ‘bilim kurgu’ gibi gelebilir. Fakat yeni ProjectDR adlı teknolojinin ardındaki fikir aslında buna dayanıyor.

ProjectDR Nedir?

ProjectDR adı verilen bu yeni teknoloji Kanada’da yer alan Alberta Üniversitesi mezunu iki genç tarafından meydana getirildi. CBC News’in yaptığı habere göre gerçek manada doğrudan cildinizin altını göstermiyor fakat CT taramaları gibi kaynaklardan gelen tıbbi görüntüler kullanıyor ve hastanın durumunu gösteriyor.

Buna rağmen ProjectDR’da maalesfe Microsoft HoloLens benzeri bir cihaz yer almıyor. Onun yerine projektör kullanıyor ve vücudun görüntülerini bu şekilde yansıtıyor. Fakat çok fazla özellikle geliyor ve spesifik ayarlara izin veriyor. Doktorlar hastanın isterse ciğerlerini görebiliyor, sensörler hasta hareket etse de takip ediyor.

Giderek Geliştirilecek

ProjectDR’a gelecek dönemde otomatik kalibrasyon gibi özelliklerin de eklenmesi bekleniyor. Aynı zamanda daha derinde yer alan iç organların da görüntüleri sensörler aracılığıyla alınabilecek.

Açıkçası tüm bu özellikler çok iyi gözüküyor fahat daha da önemlisi, geliştiriciler Ian Watts ile Michael Feist doktorların bu teknolojiyi çok geniş bir sahada kullanabileceğine inanıyor.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir