Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Haberler
  4. »
  5. ABD ve Dünya Piyasalarında Gelişmeler

ABD ve Dünya Piyasalarında Gelişmeler

haber haber -
12 0

ABD Piyasaları

ABD’de bu hafta veri takviminin zayıf seyretmesi ve Fed yetkililerinin temkinli duruşunu koruması risk iştahını etkiliyor. Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, enflasyon verilerinin faiz indirimini desteklemesi için önemli olduğunu belirtti. ABD’de tahvillere olan talep devam ederken, 10 yıllık tahvil faizi gerileyerek günü yüzde 4,47’den tamamladı. Altın ve petrol fiyatları ise sabit seyrediyor. New York borsasında endekslerde karışık bir görünüm hakim.

Avrupa Piyasaları

Avrupa borsalarında pozitif bir seyir izlenirken, İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) politika kararları bekleniyor. Almanya, İngiltere, Fransa ve İtalya’da endeksler yükseldi. Avrupa’da endeks vadeli kontratlar karışık bir seyirle başladı.

Asya Piyasaları

Asya’da pay piyasaları genel olarak negatif bir seyir izlerken, Japon yeninin durumu dikkat çekiyor. Japonya Merkez Bankası (BoJ) sürpriz faiz artırımı olabileceğini belirtirken, Nintendo ve Toyota’nın durumu piyasaları etkiliyor. Japonya’da Nikkei 225 endeksi gerilerken, diğer Asya ülkelerinde ise karışık bir görünüm var.

Yurt İçi Piyasalar

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi rekor seviyeden tamamlanırken, TL varlıklara olan ilgi devam ediyor. Türkiye’nin CDS’i 282 baz puanın altına gerileyerek 279,33 seviyesinde bulunuyor. Dolar/TL ise yatay seyir izliyor. Bugün hazine nakit dengesi ve yurtdışında önemli ekonomik veriler takip edilecek.

İlgili Yazılar