Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Apple CarPlay’e WhatsApp ile Mesajlaşma Desteği Geliyor

Apple CarPlay’e WhatsApp ile Mesajlaşma Desteği Geliyor

haber haber -
2 0

Normalde araba sürmek ve mesaj atmak aslında birbirine çok zıt iki kavram. Her yıl binlerce sürücü bu yüzden trafik kazası geçirirken, aynı zamanda yakalandığınızda da cezalar oldukça ağır. Fakat şimdi Apple CarPlay bulunan araçlarda işler kolaylaşıyor. Yeni WhatsApp güncellemesiyle birlikte arabaları sürerken de mesaj atabileceksiniz, elinizi kullanmanıza gerek kalmayacak.

WhatsApp’tan Apple CarPlay Güncellemesi

Popüler mesajlaşma uygulamasının Apple CarPlay sürümüne gelen yeni güncellemeyle birlikte sesinizi kullanarak karşınızdaki kişilere mesaj gönderebilirsiniz. Aynı zamanda arabanızın içindeyken size gelen mesajları da yüksek sesli olarak duyabilecek, bu şekilde yanıt verebileceksiniz.

iPhone ve Apple CarPlay kullanıcıları uzun süredir bu amaçla Siri’yi kullanıyor, mesajları Siri’ye attırıyordu. Fakat artık doğrudan CarPlay ana ekranında bir ikon bulunacak ve hızlı – kolay mesajlaşma için kullanılacak. Yani sanal asistandan destek isteme devri sona eriyor.

Android Auto ile Rekabet Sürüyor

Apple son dönemde arabalar için akıllı uygulamalara destek verse de, Google’ın Android Auto sistemiyle kıyaslandığında biraz yavaş kalıyor. Fakat görünüşe göre şu ara çalışmalara hız verdi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir