Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Barkod Etiketleri Hakkında

Barkod Etiketleri Hakkında

admin admin -
9 0

Barkod Etiketleri Hakkında

 

Barkod herhangi bir ürünün fiyatının kayıtlı olduğu sistem tarafından kullanılmak üzere oluşturulmuş sistemdir. Barkod etiketi ise ürünlerin üzerine yapıştırılan ve üzerinde barkod sistemi bulunan etiket türleridir. Barkod etiket çeşitleri kullanılarak ürün hakkındaki bilgileri gösterir. Üzerinde bulunan ürünün özellikleri ve sisteme girildiğinde de fiyatları gibi tüm özellikleri görme imkânını sağlamaktadır. Bu sayede de özellikle stok halinde olan ve aynı cins ürünlerin kolaylıkla tanınmasını sağlamaktadır. Ürün üzerinde küçük bir yer kaplarken dijital ortamda da tüm özellikleri rahatlıkla görme fırsatını sunuyor. Ürünlerin stoğa girişi ve çıkışı sırasında barkod etiketleri okutularak, ürünlerin takibi çok kolay bir şekilde yapılır.

 

Barkod Etiketleri Özellikleri ve Türleri

 

           Barkod etiketleri baskı yapılma tekniği açısından iki çeşit türü bulunuyor. Birincisi termal transfer barkod etiket çeşitleridir. Termal transfer barkod etiketi çeşitlerinde, ribon ile kâğıt üzerine baskı yapılır. Bunların kuşe, data, metalize, vellum, opak gibi çeşitleri bulunmaktadır. Baskı tekniği açısından diğer barkod etiketi türü ise termal barkod etiketler olarak kullanılan çeşitleridir. Termal etiket barkod çeşitlerinin özelliği ise ribon kullanılmadan baskı yapılmasıdır. Isının etkisi ile birlikte bilgilerin kâğıda baskısı ile oluşur. Bunun ise kendi içinde eko termal ve lamine termal olmak üzere iki çeşidi bulunmaktadır. Eko termal barkod etiketi çeşitlerinde maliyet oldukça düşüktür.

 

Isı sayesinde termal kısıma yazıcı ile baskı yapılarak kullanılır. Ayrıca eko termal barkod etiketi çeşitlerinin, lamine termal barkod etiketi çeşitlerine göre kullanım ömrü de daha kısadır. Lamine termal barkod etiketini, eko termal barkod etiketi çeşitlerinden ayıran özelliği ise termal kâğıt üzerinde koruyucu bir tabaka bulunması ve buna bağlı olarak ta kullanım ömrünün biraz daha uzun olmasıdır. Fakat bu özelliklerinin varlığı ile maliyetinde ve aynı zamanda fiyatında da fark oluşmaktadır. Lamine termal etiket türünün düğer bir adı ise top etiket olarak bilinmektedir. Her ikisi de ısı, ışık ve neme karşı oldukça duyarlı barkod etiketi çeşitleridir. Bu nedenle de ısıya, ışığa ve neme maruz kalmaları durumunda termal özelliğini yitirerek etiket görevini de göremezler. Kâğıt bazlı barkod etiket türleri, plastik bazlı barkod etiket türleri ve de kumaş bazlı barkod etiket türleri olarak üç ana guruba ayrılırlar.

 

Barkod Etiketlerinin Yaşamımıza Etkileri

 

Ticarette ürünlerin kimliği olarak ta adlandırılması mümkündür. Ayrıca ürün ve hizmet alım satımında hem üreticiye hem de tüketiciye büyük ölçüde fayda sağlamaktadır. En önemli faydası ise zaman kazandırması ve işlemlerin hızlı bir şekilde yapılmasına olanak sunmasıdır. Barkod etiket türleri gıda, giyim, hastane, kargo, madeni yağ, kimya gibi birçok sektörde işlerin hızlı bir şekilde yürütülmesini sağlıyor. Çok küçük ürünlerde barkod etiket yapıştırma imkânı olmadığında da rafa ya da çekmeceye yapıştırılarak kullanılabilir. Alım ve satım işlemlerinin hızlı, güvenilir ve doğru bir şekilde yapılmasına büyük katkı sağlamaktadır.

Kaynak: https://www.bobinetiket.com/

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir