Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Doğu Asya Rekor Sıcaklardan Etkilendi

Doğu Asya Rekor Sıcaklardan Etkilendi

haber haber -
20 0

Güneş Çarpması Olayları Artıyor, Tarım Ürünleri Zarar Gördü

Doğu Asya’da yaşanan aşırı sıcaklar bölge ülkelerini vurdu. Güneş çarpması olaylarının arttığı bölgede tarım ürünleri zarar gördü ve kuraklık alarmı verildi.

Önlemler Alınmak Zorunda Kalındı

İklim değişikliğinden kaynaklanan rekor sıcaklıkların El Nino etkisiyle birleşmesi sonucunda birçok Doğu Asya ülkesi çeşitli önlemler almaya zorlandı. Filipinler’de binlerce devlet okulu kapatılarak halka dışarı çıkmama çağrısı yapıldı.

Sıcaklık Rekorları ve Can Kayıpları

Myanmar’ın Chauk kasabasında 48,2 dereceye ulaşan hafta sonu sıcaklıklarıyla birlikte birçok göl ve barajın su seviyeleri ciddi şekilde düştü. Tayland’da 40 derecenin üzerinde seyreden sıcaklıklar nedeniyle en az 30 kişi hayatını kaybetti.

Diğer Ülkelerdeki Etkiler

Kamboçya’da askeri üste yaşanan patlamanın aşırı sıcak hava nedeniyle meydana geldiği belirtildi. Bangladeş ve Japonya 1898’den beri en sıcak nisan ayını yaşadıklarını duyurdu. Endonezya’da aşırı sıcaklar nedeniyle dang humması vakaları artarken, Vietnam’da bir barajın kuruması sonucu yüzbinlerce balık telef oldu.

Uzmanlar Uyarıyor

Uzmanlar, küresel ısınmanın El Nino’nun yol açtığı aşırı hava olaylarını artırdığına ve Doğu Asya’nın bu durumdan en çok etkilenen bölgelerden biri olduğuna dikkat çekiyor.

İlgili Yazılar