Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Brent Petrolün Varil Fiyatı Yükselişte

Brent Petrolün Varil Fiyatı Yükselişte

haber haber -
18 0

Brent petrolün varil fiyatı güne yükselişle başladı

Dün 83,82 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 83,58 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, saat 09.54 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,32 artışla 83,85 dolara yükseldi.

ABD ve Çin’de talep endişelerinin hafiflemesi etkili oldu

Amerika Birleşik Devletleri ve Çin gibi büyük petrol tüketici ülkelerinde talep endişelerinin hafiflemesiyle fiyatlarda yükseliş görüldü. ABD’de ticari ham petrol stoklarının düşmesi ve Çin’de ihracat ile ithalat verilerinin beklentileri aşması, fiyatlara pozitif yansıdı.

Orta Doğu’da ateşkes ihtimali fiyatları sınırlıyor

Orta Doğu’da yaşanan gelişmeler de petrol fiyatları üzerinde etkili oldu. Mısır’ın Gazze Şeridi’nde ateşkes görüşmelerinde somut ilerleme kaydedildiği haberi, bölgedeki jeopolitik riskleri azaltıcı bir etki yarattı. İsrail ve Hamas arasındaki müzakerelerde rol alan ülkelerin adı geçerken, bölgede yaşanan gerilimlerin fiyatları sınırladığı belirtiliyor.

Brent Petrolde Teknik Seviyeler

Uzmanlar, Brent petrolde teknik olarak 84,48 ile 86,58 dolar aralığının direnç, 82,38 ile 80,28 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceğini ifade ediyor.

İlgili Yazılar