Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Çin’de İlk Defa Akıllı Telefon Satışları Geriledi

Çin’de İlk Defa Akıllı Telefon Satışları Geriledi

haber haber -
13 0

Araştırma şirketi Canalys tarafından bugün yeni bir rapor yayınlanırken, Çin’deki akıllı telefon pazarına yönelik istatistikler paylaşıldı. Çin tarihinde bir ilk gerçekleşti ve 2017 yılında 2016’ya göre akıllı telefon satışlarında yüzde 4’lük bir azalma yaşandı. Geçtiğimiz yıl bu ülkede toplam 459 milyon telefon satışı gerçekleşti.

Ülke Genelinde Düşüş Söz Konusu

Özellikle yılın son mali çeyrek döneminde genel satışlar dibe vururken, 2016’nın dördüncü çeyreğine göre yüzde 14’lük düşüş vardı. Bu sene yüzde 4 düşüş yaşanırken, geçen sene ise tam aksi olarak satışlarda yüzde 11 artış yaşanmıştı.

Ana vatanında en çok satış yapan marka ise Huawei oldu ve geçen yıl toplamda 90 milyon cihaz satmayı başardı. Huawei’nin ardından Oppo gelirken, onu ise Apple ile Xiaomi takip etti. Yılın son çeyreğinde Huawei 24 milyon, Oppo 19 milyon ve Vivo ise 17 milyon akıllı telefon sattı.

Canalys’te çalışan analistlere göre Huawei yılın son dönemini çok başarılı geçirdi. Özellikle Nova ve Honor markaları, Meziu ile Gionee gibi daha küçük markaların Pazar payını ele geçirmeyi başardı. Söylenenlere göre Meizu ile Gionee’nin Çin’deki konumu 2018 yılında daha da zayıflayacak çünkü hem Lenovo, hem de ZTE bu ülkeye verdiği ağırlığı arttırmayı planlıyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir