Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. İsrail ve Hamas Arasındaki Ateşkes Anlaşması Krizde

İsrail ve Hamas Arasındaki Ateşkes Anlaşması Krizde

haber haber -
21 0

İsrailli Yetkili: Ateşkes ve Esir Takası Anlaşması Krizde

‘The New York Times’a konuşan İsrailli bir yetkili, Mısır ve Katar arabuluculuğunda yürütülen yeni ateşkes ve karşılıklı esir takası mutabakatının şu anda “krizde” olduğunu söyledi. Yetkili, Netanyahu’nun, İsrail’in Refah’a operasyon gerçekleştireceklerini taahhüt eden açıklamalarının esir ve ateşkes mutabakatı müzakerelerinde Hamas’ın pozisyonunu sertleştirmesine yol açtığını iddia etti.

İsrail’in Refah’a Operasyon Hazırlığı

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nin güneyinde 1 milyondan fazla yerinden edilmiş Filistinlinin sığındığı Refah kentindeki bazı mahalleleri boşaltmaya başladığı duyuruldu. Gazeteye konuşan İsrailli yetkili, Hamas’ın, İsrail’in, mutabakatın sadece bir kısmını uygulamaması ve savaşa devam etmemesine dair garanti beklediğini kaydetti.

Hamas’tan Netanyahu’ya Tepki

Hamas Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk, gazeteye yaptığı açıklamada “(Mutabakata) Çok yakındık ancak Netanyahu’nun dar görüşlülüğü anlaşmayı bozdu.” ifadelerini kullandı.

Netanyahu’un Kararlılığı

Mısır ile Katar arabuluculuğunda hazırlanan yeni ateşkes ve karşılıklı esir takası mutabakatı müzakereleri Kahire’de devam ederken, Netanyahu uluslararası uyarılara rağmen Refah’a kara saldırısı düzenleyeceklerini taahhüt etti.

İlgili Yazılar