Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Jeafriday Röportaj

Jeafriday Röportaj

haber haber -
18 0
  • Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

Ben Jea. JeaFriday. Sahne adım, Adventure Time dizisindeki Jake ve Marvel’daki Friday yapay zekasından geliyor. Çok sorulsa da, kitapta yer alan JeaFriday ben değilim. O benim düşlediğim bir karakter. Günümü yazılım geliştirme ile geçiren, bol bol denemeler yazan biriyim. Yazarlık hayatımın ufak bir parçası. Esasında oldukça tercih edilen bir yazılım mühendisiyim. Grafik tasarım, Animasyon, Sosyal Medya, Bilgisayar Donanımı gibi pek çok alanla da yakından ilgiliyim.

  • Kendinizi ne zaman yazar olarak tanımlamaya başladınız?

Küçüklüğümden bu yana sürekli yazdım. Çok ufak yaşlarımda iki yüz, üç yüz sayfalık bilim-kurgu ve fantastik romanlar, öyküler yazmıştım. Ancak ciddi ciddi yazmaya bir sene önce, öğrencilerimden birinin bana ‘Kitap yazmalısın’ demesiyle başladım. Bu da benim kendime ‘Yazar’ olarak hitap etmeye başladığım zaman olmuştu.

  • Türkiye’de ve dünyada en beğendiğiniz yazar / yazarlar kimler?

Sherlock eseriyle gönlümde hem taht kuran hem de ilham kaynağım olan Sir Arthur Conan Doyle başta olmak üzere pek çok bilim-kurgu, polisiye ve gerilim yazarlarını severim. Ayrıca fantastik bilim-kurgu ve fantastik çizgi roman yazarlarından Stan Lee’de benim yazılarıma büyük ilham kaynağı olmuştur.

  • İlk kitabınızı bastırmayı ne zaman düşündünüz?

Yeni Bir Evrene Yolculuk, planladığım sekiz ana kitabın ilkiydi. Haricinde altı ara kitap ve ek içerikler de yazmayı planlıyordum. Şans eseri karşılaştığım ve eserlerini incelediğim Ritim Sanat Yayınları ile anlaşmaya, Ritim Sanat Yayınları ile toplantı yapmadan birkaç gün önce karar verdim ve baskı işlemlerine böylece başlamış oldum. Bu kitabı bastırmayı ise ilk olarak kitabı yazmaya başladıktan bir gün sonra ciddi ciddi düşünmeye başladım.

  • Ne tür okuyucu kitlesine hitap ediyorsunuz?

Bilim-kurgu zor bir alandır. Filmleri oldukça şatafatlı, göz boyayıcı olduğundan herkese hitap edebilir. Ancak bilim-kurgu, kitap olduğunda herkes rahat rahat hazmedemeyebiliyor. Anlamak için dikkat kesilmeli, kendini kitaba vermelisin. Bu nedenle yazdığım bilim-kurgu ve fantastik romanlar, kitap okurken dikkat kesilebilen ve okuduğu şeyi anlamlandırabilen insanlara hitap ediyor. Açıkçası kitap okumaktan hoşlanan, bilim-kurguya meraklı herhangi biri, yazdığım kitapları zorlanmadan okuyabilir. Betimlemeleri çok karmaşık olmayan, okurken sizi kendinden koparmayan kitaplar yazıyorum.

  • Kitabınızın teması nedir?

Kuantum! Paralel evrenleri, kuantum ile birleştiren bir serüveni ele alıyoruz. Bu kitap zaman yolculuğundan, kuantumun derinliklerine kadar uzanan, oldukça canlı ve heyecanlı bir temaya sahip.

  • İlham kaynağınız nedir?

Açıkçası genel olarak ilham aldığım kişiyi, olayı veya eseri bilmiyorum. Sanırım ilham kaynağım beynim. Küçüklüğümden beri bu türde yazdığım için hatırlamakta güçlük çekiyorum. Ancak spesifik olarak ilham kaynaklarım var. Mesela Yeni Bir Evrene Yolculuk kitabımda, JeaFriday adlı karakteri düşlerken, Sherlock kitabından esinlendim. Sherlock karakterinin bilgeliği ve narsistliğini bu karakterde gördüm. Yuris karakteri, benim için eşsiz bir karakterdir. Gelecekte ‘Bilge kadın’ olarak yazacağım bu karakteri, bu kitapta düşlerken, kendimden ve izlediğim içeriklerin bir bütününden türettim. Elizabeth karakteri benim içimdeki masumiyeti simgeliyordu. O noktada kendi küçüklüğümden ve meraklı hallerimden esinlendim. Ancak gelecekte her karakter için farklı düşlemeler yapabilirim. Çünkü gelecekteki devam kitaplarımda, bazı karakterler saf değiştirecekler.

  • Okurlar eserinize nereden ulaşabilir?

Okurlar eserime D&R, Ritim Sanat Yayınları ve pek çok kitap dağıtım şirketlerinden ulaşabilirler. Okurlar kitabımı okuduktan sonra Instagram’da JeaFriday diye aratarak bana ulaşabilir ve düşüncelerini – fikirlerini iletebilirler. Şimdiden herkese yeni bir evrende görüşmek üzere!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir