Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Haberler
  4. »
  5. Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’dan Rehberlik Kanunu Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’dan Rehberlik Kanunu Açıklaması

haber haber -
14 0

Bakan Ersoy’un Venedik Ziyareti Öncesi Kanun Değişiklikleri Hakkında Açıklamaları

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Havalimanı’nda yaptığı açıklamada rehberlik kanununda yapılan değişiklikleri aktardı. Yapılan düzenlemelerle ilgili önemli detaylar paylaşıldı.

Rehberlikle İlgili Yapılan Önemli Değişiklikler

Bakan Ersoy, kanunda yer alan en önemli değişikliğin rehberlikle ilgili kararların Bakanlık yetkisine geri verilmesi olduğunu belirtti. Ayrıca, yabancı dil sınavlarıyla ilgili yeni düzenlemelerin getirildiğini ifade etti. Artık Türk vatandaşlarına hizmet verecek rehberlerin yabancı dil bilmesinin gerekli olmadığını açıkladı.

Türkçe Rehberlikte Yapılan Değişiklikler

Bakan Ersoy, Türkçe rehberlikle ilgili yapılan düzenlemeler hakkında da bilgi verdi. Artık Türk vatandaşlarına hizmet verecek rehberlerin yabancı dil bilmelerinin zorunlu olmadığını belirtti. Sadece Türkçe bilmeleri ve rehberlik eğitimlerini tamamlamalarının yeterli olduğunu vurguladı.

Rehberlik Ruhsatına Yeni Yaptırımlar

Bakan Ersoy, hanutçulukla ilgili rehberlik ruhsatının iptaline varan yeni yaptırımlar getirildiğini açıkladı. Hanutçuluğun turizmin en büyük tehlikelerinden biri olduğunu belirten Ersoy, bu konuda gerekli mücadelelerin yapılacağını ifade etti.

Bakan Ersoy, Türkiye’nin turist sayısında dördüncü sıraya yükseldiğini ve hedeflerinin dünyada ilk üçe girmek olduğunu belirterek, yapılan düzenlemelerin turizmi daha da ileriye taşıyacağını söyledi.

İlgili Yazılar