Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. MEB, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Dersini Değiştiriyor

MEB, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Dersini Değiştiriyor

haber haber -
24 0

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Taslağı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 12. sınıf T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinde yapılan önemli değişikliklerle gündemde. Yeni “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” taslağında ders içeriği büyük ölçüde revize edildi.

Ders İçeriğindeki Değişiklikler

MEB’in taslağında artık “Eğitim öğretim sistemi” yerine Arapça karşılığı olan “Maarif” kelimesi tercih ediliyor. Günümüzde de etkileri devam eden ve tartışılan siyasi olaylara geniş yer ayrılıyor. 28 saatlik dersin %39’u “2. Dünya Savaşı’ndan Küreselleşme Sürecine Türkiye” ünitesine ayrılırken, “Türk İnkılâbı ve Atatürkçülük” ünitesine sadece %25’lik bölüm ayrılıyor.

İşlenecek Konular

Ders kapsamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’ye saldırmak için çarpıttığı olaylar da bulunacak. Ayrıca, Ekmek karnesi, Varlık Vergisi, askeri darbeler, terör örgütleri ve demokratikleşme süreci gibi konular da detaylı bir şekilde işlenecek.

Öğrenci Çalışmaları

Öğrenciler, grup çalışmaları yoluyla Marshall Planı, tarımda makineleşme, ekonomik krizler, sığınmacı sorunu ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gibi konuları inceleyerek daha geniş bir perspektif kazanacaklar.

İlgili Yazılar