Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Merkel’den Avrupa Birliği açıklaması

Merkel’den Avrupa Birliği açıklaması

admin admin -
2 0

Almanya Başbakanı Angela Merkel, “Batı Balkan Zirvesi” kapsamında altı Balkan ülkesi lideriyle video konferans yöntemiyle toplantı düzenledi. Balkan Zirvesi’ne Avrupa Birliği (AB) liderlerinin yanı sıra Arnavutluk, Bosna-Hersek, Kosova, Kuzey Makedonya, Karadağ ve Sırbistan devlet ve hükümet başkanları da katıldı.

Merkel, zirvenin ardında düzenlediği basın toplantısında Batı Balkan ülkelerinin AB üyesi olmaları konusunda istekli olduklarını ancak kendilerinin yerine getirmeleri gereken konularda yavaş ilerlediklerini belirtti. Zirvede Balkan ülkeleri arasındaki ilişkilerin gelişmesi için bölgesel ticaretin arttırılmasının ele alındığını aktaran Merkel, öğrenci değişim programının iyi ilerleme gösterdiğini ifade etti.

SABIR VE İYİ NİLYETLE ÇÖZÜLECEK

Merkel, Kosova ile Sırbistan arasındaki gerginliğin sabır ve iyi niyetle çözüleceğini belirterek, 2014 yılında başlatılan Batı Balkan Zirvesi sayesinde olumlu gelişmeler yaşandığını ifade etti. Balkan ülkelerinin AB’nin komşuları olduğunu ifade eden Merkel, Balkan ülkelerinin barış ve istikrarlarının AB ülkelerini yakından ilgilendirdiğini açıkladı. Bölgedeki barışa, ekonomik ve siyasi istikrara destek vermenin AB’nin menfaatine olduğunu belirten Merkel, Berlin Sürecinin buna katkı sağladığını ifade etti.
Almanya, 2014 yılında bu yana AB ve Batı Balkan ülkeleri arasında “Berlin Süreci” olarak adlandırılan yıllık toplantıları 7 yıldır düzenliyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir