Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. Siber Güvenlikte Türkiye’nin Önemi ve Stratejik Projeleri

Siber Güvenlikte Türkiye’nin Önemi ve Stratejik Projeleri

haber haber -
5 0

Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi’nin Önemi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Lübnan’da yaşanan çağrı cihazları ve telsizlerin patlatılması olayları sonrasında dünya genelinde siber tehditlerin arttığını vurgulayarak, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi’nin stratejik öneme sahip olduğunu belirtti.

Ulusal Siber Güvenliğe Katkı Sağlayan Projeler

Bakan Uraloğlu, Avcı, Azad, Kasırga ve Atmaca projelerinin elektronik haberleşme altyapısı ve diğer kritik altyapıları siber tehditlere karşı koruyarak ulusal siber güvenliğe katkı sağladığını açıkladı. Bu projelerle her gün 422 büyük saldırı engellenirken, 11 milyon zararlı erişim isteği de durduruluyor.

USOM ve Türkiye’nin Siber Güvenlik Stratejisi

Bakan Uraloğlu’nun ifadelerine göre, 2013 yılında kurulan Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi, Türkiye’nin siber güvenlik stratejisini güçlendiriyor. Merkez bünyesinde 2 bin 300’e yakın Siber Olaylara Müdahale Ekibi ve 7 bin 859 uzman personel bulunuyor. Bakan, ayrıca 400 ulusal siber olaylara müdahale merkezi personeli ile Türkiye’nin siber güvenlik alanında oluşabilecek zafiyetlerin önüne geçtiklerini belirtti.

Teknolojik Tedbirlerle Siber Olaylara Müdahale

USOM, siber kapasite inşası kapsamında telefon operatörleriyle iş birliği yaparak siber olaylara karşı hazırlık seviyesini artırıyor. Bakan Uraloğlu, yerli ve milli projeler olan Avcı, Azad, Kasırga ve Atmaca’nın zararlı içerikleri engellemek adına önemli katkılar sağladığını vurguladı. Bu projeler sayesinde siber tehditlerin en hızlı şekilde tespit edilerek engellenmesi amaçlanıyor.

Uzmanların Yetiştirilmesi ve Eğitimler

Bakan Uraloğlu, siber güvenlik alanında uzmanların yetiştirilmesine büyük önem verdiklerini belirtti. Fetih Projesi kapsamında oluşturulan uygulamalı siber güvenlik eğitim laboratuvarı ile katılımcıların gerçek dünya senaryolarında siber güvenlik testleri yaparak yeteneklerini geliştirmelerine imkan sağlandığını dile getirdi.

İlgili Yazılar