Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. Siyasetin Deneyimli İsmi Ali Naili Erdem 98 Yaşında

Siyasetin Deneyimli İsmi Ali Naili Erdem 98 Yaşında

haber haber -
18 0

Ali Naili Erdem, Türk siyasetinin duayeni olarak 98 yaşına girdi. Siyasi kariyeri boyunca ülke sorunlarına odaklanan Erdem, hala okuyor, yazıyor ve siyasetten kopmuyor.

Erdem’in Siyasi Kariyeri

Ali Naili Erdem, siyasete 1946 seçimlerinde oy kullanarak adım attı. O dönem Demokrat Partiye destek verdi. 1961’den 1980 darbesine kadar milletvekilliği yaptı ve çeşitli bakanlıklarda görev aldı. Adalet Partisi’nin TBMM Grup Başkanvekilliği de yapan Erdem, siyasetteki etkisini uzun yıllar sürdürdü.

Erdem’in Görüşleri ve Mesajları

Ali Naili Erdem, son 31 Mart seçimlerine de katılarak adaletin önemine vurgu yaptı. Seçim sonuçlarıyla ilgili olarak “Çoklu bir baharı yaşıyoruz. Bahar çiçekleri açmış. Ama gönüllerde, akılda açan çiçekler gönül dünyamızda, akıl dünyamızda, hukukta, eşitlikte, insanca yaşamamız için açsın.” dedi.

Erdem, eğitim konusundaki görüşlerini de dile getirerek, “Uzun zamandır eğitimin amacı saptırıldı. İlimsiz nereye varacaksınız? Dua ile milletin meselelerini çözemezsin. İlim insanlık için kullanılmalıdır.” şeklinde önemli mesajlar verdi.

İlgili Yazılar