Rostock Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Grevesmühlen’de 8 ve 10 yaşlarındaki iki Ganalı kız çocuğu, yaklaşık 20 kişilik bir grubun saldırısına maruz kaldı. Açıklamada, 8 yaşındaki kıza yönelik yüzüne tekme atıldığı belirtildi. Ayrıca, saldırgan grubun çocukların ebeveynleriyle de kavga ettiği ve bir çocuğun babasının yaralandığı bilgisi paylaşıldı.
Mecklenburg-Vorpommern Eyaleti Başbakanı Manuela Schwesig, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, yaralanan kızın kendisinin kızı gibi 8 yaşında olduğunu belirterek, “Nefret ve kışkırtmanın toplumumuzu zehirlemesine ve şiddetin çocuklarımızı tehdit etmesine izin vermemeliyiz.” ifadesini kullandı. Schwesig, çocuklar ve aileleriyle dayanışma içinde olduklarını vurgulayarak, “Bu iğrenç eylemin sonuç olmalı. Irkçılık ve şiddet iğrençtir. Çocuklar saldırıya uğradığında bu daha fazla geçerlidir.” dedi.
Eyaletin İçişleri Bakanı Christian Pegel de saldırıyı kınayarak, insanların, özellikle de çocukların hiçbir şekilde ırkçı saldırıya uğramaması gerektiğini bildirdi. Pegel, toplumda ırkçılığa ve şiddete yer olmadığını belirtti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]