Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Denis Becirovic, Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde bir araya geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmenin oldukça verimli geçtiğini belirterek Türkiye-Bosna Hersek ilişkilerini detaylıca ele aldıklarını ifade etti. Balkanlar’daki bölgesel gelişmeler ve Gazze’deki olaylar üzerinde fikir alışverişinde bulunduklarını dile getirdi. Erdoğan, Bosna Hersek’in toprak bütünlüğü ve egemenliğine verilen güçlü desteğin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.
Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin Bosna Hersek’in bağımsızlık ilanından bu yana her zaman yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini belirterek, bölgedeki barış ve istikrara katkı sağladıklarını dile getirdi. Tarihi ve kültürel bağların yanı sıra, dostane ilişkilerin temelinde yatan anlayışın önemine değindi.
Erdoğan, Bosna Hersek ile ikili ticaret hacminin artırılması, altyapı projelerine destek verilmesi ve askeri işbirliğinin geliştirilmesi konularının da görüşüldüğünü aktardı. Ayrıca, Saraybosna-Belgrad Otoyolu’nun yapımı ve enerji alanındaki işbirliği gibi konular ele alındı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Srebrenitsa Soykırımı’nı uluslararası düşünme ve anma günü olarak kabul ettiklerini belirterek, Gazze’deki olaylar konusunda da uluslararası hukuk çerçevesinde hesap sorulacağını vurguladı. Adaletin sağlanması ve gelecek nesillere aktarılması gerektiğini önemsedi.
Son olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanı Becirovic’e ziyareti için teşekkür ederek, Bosna Hersek halkına selam gönderdi. Basın toplantısının ardından heyeti uğurlarken kandil simidi ikram ederek Mevlid kandillerini kutladı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]