Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), ülke genelinde hava durumu raporunu yayımladı ve vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı. İstanbul dahil olmak üzere 26 şiddetli yağmurun beklendiği bildirildi.
Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu hava öngörülüyor. Marmara’nın kuzey ve doğusu, Akdeniz’in Toroslar kesimi ile Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz Bölge geneli ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.
Doğu Akdeniz’de öğle saatlerinden itibaren Mersin, öğleden sonra Adana, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinde kuvvetli yağışlar öngörülüyor. Sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.
Orta Karadeniz’de rüzgarın 70-90 km/saat hızla esmesi bekleniyor. Denizlerde kuvvetli fırtına uyarısı yapılırken, vatandaşların dikkatli olmaları tavsiye ediliyor.
Sıcaklıkların doğuda 2 ila 4 derece azalacağı, batı bölgelerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz kıyıları, Kırklareli, Ordu ve İstanbul Avrupa yakasının Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağışlar bekleniyor.
MGM’nin yayımladığı hava durumu raporuna göre, vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]