Oklahoma Eyaleti Eğitim Kurulu Başkanı Ryan Walters, tüm devlet okullarında İncil eğitiminin zorunlu hale getirilmesi talimatını verdi. Walters, her sınıfta bir İncil bulundurulması ve öğretmenlerin İncil’den ders vermesi gerektiğini vurguladı.
Walters, İncil’in “Anayasa ve ülkenin doğuşu için kullanılan en temel belgelerden biri” olduğunu belirterek, kutsal kitabın tarihi ve kültürel bir mihenk taşı olduğunu ifade etti. Oklahoma Eyaleti’nde İncil eğitiminin, öğrencilerin ulusun temelini doğru bir şekilde kavramalarını sağlamak adına önemli bir adım olduğunu savundu.
Louisiana Valisi Jeff Landry’nin eyaletteki devlet okullarında On Emir’in yazılı olduğu posterlerin asılmasını zorunlu kılan yasayı onaylamasıyla birlikte tartışmalar başladı. Bazı kuruluşlar, bu yasanın eşit eğitim hakkını engelleyeceğini ve farklı inançlara sahip öğrencilerin okullarda güvende hissetmelerini engelleyeceğini belirterek yasaya karşı dava açacaklarını duyurdu.
On Emir Nedir?
On Emir, Hz. Musa’ya Sina Dağı’nda verilen ilk ilahi emirler olarak bilinir ve Eski Ahid’in bir parçası olarak kabul edilir.
Reklam & İşbirliği: [email protected]