Ankara’da emlak işi yapan S.K., evini 15 bin 850 TL’ye kiraya vermek istedi. Ancak bir emlakçı, ev sahibine ulaşıp 20 bin liraya kiraya verebileceğini söyleyerek teklifte bulundu.
Emlakçının fahiş fiyat artışı teklifine tepki gösteren ev sahibi S.K., Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak vicdanını sorgulayarak, kiraların artmasına katkı sağlayan bu tür uygulamalara karşı çıktı. S.K., konuyu sosyal medyada paylaşarak Ticaret Bakanlığı’na ve Ankara Tüm Emlakçılar Odası’na şikayette bulundu.
Ankara Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Akçam, emlakçı ile ilgili inceleme başlattıklarını belirterek, bu tür uygulamaların sektöre zarar verdiğini ve gerekli yasal işlemlerin yapılacağını belirtti.
Ticaret Bakanlığı yetkilileri, fahiş fiyat artışlarıyla piyasayı bozan ve tüketicileri mağdur eden emlak işletmelerine ciddi para cezaları verildiğini açıkladı. Ayrıca, manipülatif fiyat artışlarının önlenmesi için denetimlerin 81 ilde devam edeceği ve gerektiğinde ilave tedbirler alınacağı ifade edildi.
Bu olay, Ankara’da emlak sektöründe yaşanan fiyat artışı tartışmalarını gündeme getirirken, vatandaşların haklarının korunması ve adil rekabetin sağlanması konularında önemli bir uyarı niteliği taşıyor. Sonuç olarak, sektördeki olumsuz uygulamaların önlenmesi için hem vatandaşların hem de ilgili kurumların daha fazla dikkat göstermesi gerekmektedir.
Reklam & İşbirliği: [email protected]