Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. BRICS Liderler Zirvesi Kazan’da Başladı

BRICS Liderler Zirvesi Kazan’da Başladı

haber haber -
3 0

BRICS Nedir ve Nasıl Oluştu?

BRICS, Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika’yı temsil eden beş büyük yükselen ekonomiden oluşan bir uluslararası örgütüdür. 2001’de “BRIC” olarak başlayan oluşum, 2009’da Güney Afrika’nın da katılımıyla BRICS adını almıştır.

Zirvede Neler Olacak?

BRICS Liderler Zirvesi, Kazan’da gerçekleşiyor ve 30’dan fazla ülkenin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşmesi bekleniyor. Üye sayısının Mısır, Etiyopya, İran ve BAE ile 9’a çıktığı zirvede, Batılı ülkelerin Rusya’ya karşı yaptırımlarının etkileri ve bölgesel çatışmalar da gündemde olacak.

BRICS’in Önemi ve Hedefleri

BRICS liderleri, birliğin Batı’ya karşı olmadığını ancak Batılı da olmadığını vurguluyor. Rusya Devlet Başkanı Putin, BRICS’in dünya ekonomisinin itici gücü olduğunu belirtirken, zirvede uluslararası ödemeler ve ticaretteki yeni adımlar ele alınacak.

Enerji ve Ticarette BRICS’in Rolü

BRICS ülkeleri, dünya nüfusunun yarısına ve petrol üretiminin yüzde 45’ine sahiptir. Özellikle Rusya, Çin ve Hindistan arasındaki ticaret hacmi önemli ölçüde artmıştır. BRICS’in temiz enerjiye geçiş süreci ve ticaretteki yeni modeller zirvede ele alınacak konular arasında bulunuyor.

Beklentiler ve Gelecek Planları

Rusya’nın başkanlığını yaptığı BRICS, ticarette ve enerji politikalarında önemli adımlar atmaya devam ediyor. Yeni uluslararası ödeme sistemleri ve dijital platformlar gibi konuların yanı sıra, bölgesel çatışmaların çözümüne yönelik adımlar da zirvede ele alınması bekleniyor.

İlgili Yazılar