İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, plazalarda fuhuş yapıldığı bilgisi üzerine harekete geçti.
Gizli Operasyonla 8 Şüpheli Gözaltına Alındı
Plazalardaki ‘masaj ve güzellik salonları’ adı altında fuhuş yapıldığı ihbarı üzerine Diyarbakır polisi harekete geçti. 2 aylık teknik takip sonucunda güzellik merkezleri ve masaj salonlarının fuhuş için kullanıldığı tespit edildi. İşletmecilerin ve çalışanların 25 ayrı olaya karıştığı belirlendi. Polis ekipleri, ‘Matruşka’ adı verilen operasyon kapsamında eş zamanlı baskın düzenledi ve 8 şüpheliyi gözaltına aldı.
Delil Niteliğinde Malzemeler Ele Geçirildi
Yapılan aramalarda ruhsatsız tabanca, mermiler, cep telefonları ve bilgisayarlar ele geçirildi. Fuhuş yapılan iş yerleri mühürlendi ve idari para cezası kesildi.
Şüpheliler Tutuklandı
Operasyonda, şüphelilerin sadece fuhuş yapmakla kalmayıp, silahla tehdit, yaralama ve zorla para isteme gibi suçlara da karıştıkları belirlendi. Gözaltına alınan 8 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece ‘Fuhşa aracılık ve yer temin etme’ suçundan tutuklandı.
Olay, Diyarbakır’da fuhuş ve suç örgütlerine yönelik mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü gösterirken, polisin operasyonlarıyla bu tür suçların önlenmesi hedefleniyor.