‘Filistin haber ajansı WAFA’ya göre, İsrail’in Şeyh Rıdvan Mahallesi’nde bir evi bombalaması sonucu 1’i kadın 3 Filistinli öldü, ağır yaralananlar oldu.
Öte yandan, Gazze kentine yönelik saldırılarla eş zamanlı olarak Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı’nın kuzeybatısında bulunan Gazze Vadisi çevresi de yoğun bombardımana maruz kaldı. Gazze’deki Sivil Savunma Kurumundan yapılan yazılı açıklamada, gece saatlerinde Refah’ın batısındaki Tel es-Sultan Mahallesi’ne bağlı Bi’r Kanada bölgesine düzenlenen saldırıda 2 Filistinlinin öldüğü ifade edilmişti.
İsrail’in Gazze’yi işgalinde 7 Ekim sonrası Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, “Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme” gerekçesiyle İsrail’e 7 Ekim 2023’te kapsamlı saldırı düzenledi. İsrail, bu saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü açıklarken, Gazze Şeridi’ne yapılan saldırılarda en az 37 bin 337 Filistinli hayatını kaybetti, 85 bin 299 kişi yaralandı. Enkaz altında binlerce ölü olduğu belirtilirken, hastane ve eğitim kurumları da hedef alındı.
İsrail ordusu, çatışmaların başladığı günden bu yana 662 askerinin öldüğünü duyurdu. “İnsani ara” sürecinde karşılıklı esir değişimi yaşanırken, binlerce Filistinli hala alıkoyulmaya devam ediyor. Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de çatışmalar devam ederken, 547 Filistinli hayatını kaybetti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]