Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. İsrail Savaş Uçakları Gazze’de Sivilleri Hedef Aldı

İsrail Savaş Uçakları Gazze’de Sivilleri Hedef Aldı

haber haber -
2 0

İsrail Hava Saldırısı Sonucunda Uyruk Mahallesi’nde Facia

Filistin haber ajansı WAFA’nın raporuna göre, İsrail’in Gazze kentinde gerçekleştirdiği hava saldırısında Nasr Mahallesi’nde yerlerinden edilmiş kişilerin sığındığı bir ev hedef alındı. Saldırı sonucunda ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi ise yaralandı. Kurtarma ekipleri enkaz altında arama çalışmalarını sürdürüyor.

Gazze Şeridi’ndeki İsrail Saldırılarının Yıkıcı Etkisi

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılarda, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere toplamda 42 bin 344 Filistinli öldü, 99 bin 13 kişi yaralandı. Acı bir gerçek olarak enkaz altında binlerce ölü olduğu belirtilirken, sivil altyapıya da zarar veriliyor. Sivil hedeflere yapılan saldırılar arasında halkın sığındığı hastaneler ve eğitim kurumları da yer alıyor.

Uluslararası Toplumdan İsrail’e Sert Tepkiler

Gazze’deki bu son saldırılar, uluslararası toplum tarafından sert bir şekilde kınanmış durumda. İnsan hakları örgütleri ve birçok ülke, İsrail’in hedef aldığı sivil yerleşim bölgelerindeki şiddeti durdurması için çağrıda bulunuyor. Yaşanan bu trajedi, bölgedeki barış ve istikrar için ciddi bir tehdit oluşturuyor.

İlgili Yazılar