Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. İsrail’in Filistin’e Yönelik Saldırıları Ulus Atatürk Heykeli’nde Sergilendi

İsrail’in Filistin’e Yönelik Saldırıları Ulus Atatürk Heykeli’nde Sergilendi

haber haber -
72 0

AK Parti İnsan Hakları Başkanı Hasan Basri Yalçın’ın Açıklamaları

AK Parti İnsan Hakları Başkanı Hasan Basri Yalçın, Ulus Atatürk Heykeli önünde düzenlenen sergide İsrail’in Filistin ve Filistinlilere yönelik saldırıların tarihi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yalçın, 7 Ekim’in İsrail’in katliam ve soykırım makinesinin hız ve şiddetinin arttığı bir tarih olduğunu belirterek, 42 binden fazla masum Filistinli sivilin yaşamını yitirdiğini vurguladı.

Türkiye’nin Filistin Konusundaki Duruşu

Yalçın, Türkiye’nin Filistin davasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde her platformda savunduğunu ve insani yardımlarla Filistin halkının yanında olduğunu ifade etti. İsrail’in zulmüne karşı durulması gerektiğini belirten Yalçın, uluslararası toplumun bu konuda yeterli çabayı göstermediğini dile getirdi.

İsrail’in Durdurulması Gerektiği Vurgusu

Hasan Basri Yalçın, İsrail’in 1930’ların Nazi Almanyası’ndan farkının olmadığını söyleyerek, Netanyahu’nun hesap vermesi gerektiğini belirtti. İsrail’in durdurulmaması halinde bölgenin ateşe atılacağını savunan Yalçın, Türkiye’nin stratejik hazırlıklarını yaptığını ve güçlü bir Türkiye’nin önemine vurgu yaptı.

Yalçın, tüm insanlığın vicdan davası olarak gördüğü Filistin sorununa karşı mücadelenin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde devam edeceğini belirtti.

İlgili Yazılar