Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Netanyahu, İsrail Ordusunun Hedef Aldığı UNIFIL Güçlerine Açıklamalarda Bulundu

Netanyahu, İsrail Ordusunun Hedef Aldığı UNIFIL Güçlerine Açıklamalarda Bulundu

haber haber -
3 0

Netanyahu’nun UNIFIL Açıklamaları

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yayımladığı video mesajında Lübnan’daki UNIFIL güçlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Netanyahu, **”İsrail’in UNIFIL personeline kasıtlı olarak saldırdığı iddiasının tamamen yanlış olduğunu”** belirterek, UNIFIL’in İsrail’in çekilme talebine kulak vermesi gerektiğini savundu.

İsrail-UNIFIL İlişkisi

İsrail Başbakanı, Hizbullah’ın UNIFIL tesislerini ve mevzilerini siper olarak kullandığını ileri sürerek, UNIFIL güçlerinin güneye çekilmesi tehdidini yineledi. Daha önce de İsrail ordusunun UNIFIL’i hedef almasının ardından Netanyahu, UNIFIL güçlerinin Lübnan’ın güneyinden çekilmesi tehdidinde bulunmuştu.

UNIFIL Hakkındaki Endişeler

Pek çok ülke, İsrail ordusunun UNIFIL üslerine saldırmasından derin endişe duyduklarını dile getirmiş ve İsrail’e bu saldırıları durdurması çağrısında bulunmuştu. UNIFIL ise, İsrail ordusunun 10 Ekim tarihinde bir gözlem kulesini hedef alması sonucu iki barış gücü askerinin yaralandığını açıklamıştı.

Lübnan’daki Son Durum

İsrail ordusunun Lübnan’da Hizbullah’la yaşanan çatışmalar sonucunda pek çok kişinin hayatını kaybettiği biliniyor. Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere toplam 2 bin 309 kişi hayatını kaybederken, 10 bin 782 kişi yaralandı. Ülke genelinde yaşanan çatışmalar nedeniyle yüz binlerce kişinin yerinden edildiği tahmin ediliyor.

Hizbullah ve İsrail Arasındaki Çatışma

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın ölümüyle devam eden çatışmaların ardından Hizbullah, İsrail’e roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail tarafındaki saldırılarda genellikle ordu üslerinin hedef alındığı ve büyük bir hasarın oluşmadığı belirtiliyor. Lübnan hükümeti, çatışmalar nedeniyle 430 binden fazla kişinin Suriye’ye göç ettiğini açıkladı.

İlgili Yazılar