Merdiven Yıkılmasıyla İlgili Kurtarma Operasyonu
Palandöken ilçesi Abdurrahmangazi Mahallesi’nde bulunan 5 katlı bir binanın 2 ile 3’üncü katları arasındaki merdivenin bir bölümü 2 Haziran’da yıkıldı. Olayın ardından durum, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi ve adrese polis, sağlık, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, binanın girişine emniyet şeridi çekerek güvenlik önlemi aldı.
Evlerinde Mahsur Kalanlar İtfaiye Aracı İle Kurtarıldı
Yıkılan merdiven nedeniyle binanın 3, 4 ve 5’inci katlarında mahsur kalan 1’i bebek 6 kişi, itfaiye aracının sepetiyle güvenli bir şekilde indirildi. Ekipler, binanın 30 yıllık betonundan numuneler alarak detaylı bir inceleme başlattı. Binanın dış kapısı mühürlendi ve giriş çıkışlar yasaklandı.
Yaşananlar ve İtfaiye Kurtarma Operasyonu
Olayın üzerinden 10 gün geçmesine rağmen bir açıklama yapılmaması nedeniyle evlerine giremeyen bina sakinleri rahatsızlık yaşadı. Binada oturan Fethi Kaya, “Beş yıldır oturduğum binanın merdiveninde çökme oldu. Binanın önlem olarak boşaltılması ve mühürlenmesine rağmen hala bir çözüm bulunamadı. Evlerimizde kalan eşyalarımız var. Bayramı burada geçirmek istiyoruz. Merdivenin onarılmasıyla sorun çözülebilir. Binamız sağlam. Buradaki birçok bina aynı yaşta” dedi.
Palandöken’de yaşanan merdiven yıkılması olayı, bina sakinlerinin evlerine girişlerine izin verilmeden önce detaylı bir teknik inceleme sonucunda netlik kazanacak.