Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. Suriye Geçici Hükümeti Askeri Polis, PKK/YPG’li Şebekayı Çökertti

Suriye Geçici Hükümeti Askeri Polis, PKK/YPG’li Şebekayı Çökertti

haber haber -
4 0

Suriye Geçici Hükümeti Askeri Polis, Afrin’de Başarılı Operasyon Gerçekleştirdi

Güvenlik kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, Suriye Geçici Hükümeti Savunma Bakanlığına bağlı askeri polis, Afrin’de terör örgütü PKK/YPG’li bir şebekeyi etkisiz hale getirdi. Şubat ayında Afrin’de gerçekleşen bomba yüklü motosiklet saldırısının failleri olan Hasan el Ali ve Ali ile bağlantılı 10 örgüt üyesinin kimlikleri, askeri polisin 4 ay süren detaylı kamera kayıtları incelemesinin ardından tespit edildi.

Çocuğunu Kullanarak Terör Eylemleri Gerçekleştirdi

Hasan el Ali’nin, kendi çocuğunu terör eylemleri için kullandığı ve bomba yüklü motosikleti Afrin’deki bir benzin istasyonuna çocuğuna bıraktırdığı belirlendi. Yakalanan örgüt üyeleri, ifadelerinde 2022-2024 yılları arasında Zeytin Dalı Harekat bölgesinde 10 eylem planladıklarını ve gerçekleştirdiklerini itiraf etti.

El Yapımı Patlayıcı ve El Bombaları Ele Geçirildi

Şebekenin planladığı ileri eylemler için kullanmayı tasarladığı 5 adet kullanıma hazır el yapımı patlayıcı (EYP) düzeneği ile birlikte 3 standart ve 11 güçlendirilmiş el bombası da ele geçirildi. Suriye Geçici Hükümeti Askeri Polis’in başarılı operasyonu, bölgedeki terör tehditlerine karşı kararlı mücadelesini sürdürdüğünü gösterdi.

Sonuç

Suriye Geçici Hükümeti Askeri Polis’in Afrin’de PKK/YPG’li bir şebekayı çökertmesi, terör örgütlerine karşı verilen mücadelenin kararlılığını ve başarısını ortaya koydu. Halkın güvenliğini sağlamak adına yürütülen operasyonlar, bölgedeki istikrarın korunmasına önemli katkılar sağlıyor.

İlgili Yazılar