Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. TBMM Yeni Haftada Yoğun Mesaiyle Başlıyor

TBMM Yeni Haftada Yoğun Mesaiyle Başlıyor

haber haber -
6 0

Tüketici Haklarını Güçlendirecek Yasa Tasarısı Görüşmeleri Devam Edecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yeni haftası, tüketicilerin korunmasına yönelik düzenlemeleri içeren yasa tasarısının görüşmeleriyle başlayacak. Tasarı kapsamında **aldatıcı ve yanıltıcı reklamlara** yönelik cezaların **10 kat artırılması** planlanıyor. Aynı zamanda **saadet zinciri** olarak nitelendirilen uygulamalardan kaynaklanan mağduriyetin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Lübnan Tezkeresi TBMM’ye Sunuldu

Lübnan’daki Türk askerinin görev süresinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin tezkerenin de genel kurulda görüşülmesi bekleniyor. Bu önemli tezkere, Türkiye’nin uluslararası barış ve güvenlik misyonlarına verdiği önemi bir kez daha gözler önüne seriyor.

9. Yargı Paketi Görüşülecek

Meclis gündemindeki bir diğer önemli konu ise **9. yargı paketi** olacak. Düzenleme ile **sesli, yazılı veya görüntülü iletiyle işlenen hakaret suçları** ‘uzlaştırma’ yerine ‘ön ödeme’ kapsamına alınacak. Ayrıca bu tür suçlarda **şikayet süresi 2 yılla sınırlandırılacak** ve istismarların önüne geçilmesi amaçlanacak.

Bütçe Maratonu Başlıyor

Meclis’te bütçe maratonu da başlayacak. Plan ve Bütçe Komisyonu, bütçe çalışmalarına 22 Ekim Salı günü başlayacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bütçenin sunumunu yapacak. Ardından belirlenen takvime göre bakanlık ve kurumların bütçeleri görüşülecek. Ayrıca Meclis Adalet Komisyonu da önemli bir kanun teklifini ele alacak.

Yeni hafta, TBMM’nin önemli gündem maddeleriyle dolu geçeceğe benziyor.

İlgili Yazılar