Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen “Öğretmenler Odası Buluşmaları” sonucunda, Öğretmenlik Meslek Kanunu üzerinde yapılan çalışmalar neticesinde yeni bir kanun tasarısı hazırlandı. Bu tasarı, öğretmenlerin beklenti ve talepleri doğrultusunda kapsamlı bir şekilde ele alınıyor.
Uzman öğretmenlikte 10 yıl bekleme şartı aranmaksızın 20 yıllık kıdemi dolduran öğretmenlere başöğretmen unvanı için başvuruda bulunma imkanı sağlanacak. Bu düzenleme, öğretmenlerin kariyer basamaklarında daha hızlı ilerlemelerine olanak tanıyacak.
Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu, öğretmenlerin mesleğe seçilmesinden kariyer basamaklarında ilerlemelerine kadar tüm aşamaları kapsayan özgün bir düzenlemeyi amaçlıyor. Bu sayede öğretmenlerin hakları ve sorumlulukları net bir şekilde belirlenmiş olacak.
Kanun tasarısıyla birlikte öğretmenlere karşı işlenen suçlarda cezalar yarı oranında artırılacak. Örneğin, kasten yaralama suçunda uygulanacak hapis cezaları 2 yıl 3 aydan 6 yıl 9 aya kadar çıkartılacak ve hapis cezaları ertelenmeyecek.
Yeni düzenleme, özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenleri de kapsayacak şekilde hazırlandı. Eğitim çalışanlarının şiddetten korunmasına ilişkin hükümler, özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenleri de koruma altına alacak şekilde genişletildi.
Bu yeni kanun tasarısı, öğretmenlerin haklarını korumayı, mesleklerini daha güvenli ve saygın bir şekilde icra etmelerini sağlamayı hedefliyor. Öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunarak eğitim kalitesinin artırılmasına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]