Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cep – Habercep.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Japon Kripto Para Borsası Hackerlara 400 Milyon Dolar Kaybetti

Japon Kripto Para Borsası Hackerlara 400 Milyon Dolar Kaybetti

haber haber -
10 0

Japonya menşeli kripto para platformu, servislerinin hack saldırısına uğramasının ardından 400 milyon doların üstünde para kaybettiklerini iddia etti. Coincheck’ten talihsiz açıklama dün gelirken, 500 milyon adet NEM’in gittiği dile getirildi. Bu miktarda NEM ise yaklaşık 400 milyon dolara denk geliyor.

Hackerlardan Büyük Vurgun

2014 yılında da Mt. Gox hacklenmişti ve şu andaki olay ondan da büyük durumda. Özellikle NEM şu anda piyasa değeri en yüksek olan onuncu kripto para konumunda.

Aslında bu örnek teşkil etmesi açısından önemli bir olay. Çünkü birçok insan kendi dijital cüzdanı ya da donanım tabanlı, daha güvenli seçenekler yerine kripto paralarını borsa platformları üstünde tutmayı tercih ediyor. Bu da hacklenme durumlarında sorun yaratıyor çünkü siteler güvenlik konusunda herhangi bir garanti vermiyor, sigorta taahhüt etmiyor. Dolayısıyla insanlar ciddi ölçüde zarar edebiliyor.

Yine benzer bir olay Kasım ayında da meydana gelmişti ve saldırılar sırasında Tether 31 milyon dolar para kaybına uğramıştı.

NEM Foundation Başkanı Lon Wong ise konuya ilişkin, organizasyonlarının yardım etmek amacıyla her şeyi yapabileceğini söyledi fakat ne olursa olsun, kaybedilen paranın geri gelmesi imkansız gibi gözüküyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir