Kabine toplantısı ne zaman

Kabine toplantısının ne zaman yapılacağı, Türkiye gündemini ve ekonomiyi yakından takip eden vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Memur ve memur emeklisinin yüzde 49,25’lik maaş artışına karşın, işçi ve Bağkur emeklisinin zam oranının 37,57’de kalması kamuoyunda beklentilere yol açmıştı. Vatandaşların gözleri ise şimdi Kabine’den çıkacak olan emekliye ek zam düzenlemesine çevrildi. Kabine toplantısı tarihine yönelik araştırmalar hız kazandı….

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Kabine toplantısı ne zaman

Kabine toplantısının ne zaman yapılacağı, Türkiye gündemini ve ekonomiyi yakından takip eden vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Memur ve memur emeklisinin yüzde 49,25’lik maaş artışına karşın, işçi ve Bağkur emeklisinin zam oranının 37,57’de kalması kamuoyunda beklentilere yol açmıştı. Vatandaşların gözleri ise şimdi Kabine’den çıkacak olan emekliye ek zam düzenlemesine çevrildi.

Kabine toplantısı tarihine yönelik araştırmalar hız kazandı. Son olarak 6 Aralık tarihinde toplanan Kabine, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yoğun takvimi nedeniyle 5 haftadır yapılamıyor.

2024 yılının ilk Kabine toplantısının 16 Ocak 2024 Salı günü yapılması bekleniyor.

Konuyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz; “Daha düşük gelirli olanları destekleme politikası söz konusu. Bu yaklaşımımız devam ediyor elbette, en düşük emekli alanlara dönük olarak da ne yapabiliriz diye çalışıyoruz. Bunları hükümetimiz Kabine’de tartışacaktır önümüzdeki günlerde, Kabine’de bir ele alınacaktır diye düşünüyorum, ardından da Meclis’imizin takdirine sunulacaktır.

Henüz bir tarih bilmiyorum doğrusu ama uygun bir zamanlamayla yapılacaktır elbette. Kabine’de bu konular ele alınabilir, dolayısıyla bir şekilde bu karar verilir Hükümet tarafından ve daha sonra asıl Meclis’te tabii bu düzenlemeler söz konusu olacak, orada da Çalışma Bakanlığımızın bir paketi var.” ifadelerini kullandı.

Kabine Toplantısı gündeminin emekliye ek zam, en düşük emekli maaşı düzenlemesi ve öğretmen atamaları olması bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı Başkan Erdoğan’ın talimatı ile çalışmalara başladı.

Emekliye ek zam olup olmayacağı, refah payı miktarı gibi konuların Kabine ile ele alınması bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Beyaz Hidrojen: Enerji Sektöründe Devrim Yaratabilir mi?
Beyaz Hidrojen: Enerji Sektöründe Devrim Yaratabilir mi?
Trump Washington DC’nin Yönetimini Eleştirdi
Trump Washington DC’nin Yönetimini Eleştirdi
Trump, Washington DC’nin Yönetimini Eleştirdi
Trump, Washington DC’nin Yönetimini Eleştirdi
Trudeau: Ukraynalılar Dünya Çapında Güveni Korumak İçin Savaşıyor
Trudeau: Ukraynalılar Dünya Çapında Güveni Korumak İçin Savaşıyor
Kanada Başbakanı Trudeau’dan Güçlü Ukrayna Mesajı
Kanada Başbakanı Trudeau’dan Güçlü Ukrayna Mesajı
‘Hamas: İsrail Esir Takas Anlaşmasını Engelledi’
‘Hamas: İsrail Esir Takas Anlaşmasını Engelledi’
Türkiye'den Dünya'ya Haberler anında cebinde..
Copyright © 2025 Tüm hakları HABERCEP 'de saklıdır.